Направи си сам балансираща люлка

Направи си сам люлка за балансиране

Отличен вариант за занимания на открито за деца е балансираща люлка, която е подходяща за поставяне както в парк и двор, така и на отделна детска площадка или лятна вила. Лесно е да се изгради детска балансираща люлка независимо с необходимите размери и функционални параметри.

Рокер балансьор за деца е конструкция, състояща се от удължена лента (дъска или метална плоча), фиксирана в центъра на стелаж и допълнителни компоненти за повишаване на комфорта и безопасността по време на работа. Детският балансьор се основава на принципа на баланса и може да бъде проектиран за 2 или 4 участника, в зависимост от размера и вида на люлката (единична или двойна).

люлка
собствените ръце
балансираща люлка

Как да направите люлка балансир със собствените си ръце от дърво?

Люлка от дървен материал или дървени трупи ще бъде по-трайна, ако дървесните видове с най-ниско съдържание на влага, като дъб, бор, бреза и хвойна, са избрани като изходен материал за тяхното производство.

В зависимост от избрания тип за конструкцията „дървен люлеещ се балансир“, предварително се подготвят и полират необходимите части.

  •  

Освен това, като се вземе предвид условието да не се надвишава люлеенето на височина над 1 метър, монтирайте основата в почвената лента, оборудвайки, ако е необходимо, рамка за вертикално закрепване.

Гредата, предварително оборудвана със седалки (гумена подложка, дъска, дунапрен), дръжки и облегалки, е прикрепена от централната част към пантите към багажника.

балансираща
балансираща

Възможно ли е да направите метални балансьори сами?

Детските люлеещи се везни също са изработени от стоманени тръби с помощта на заваръчна машина и шлифовъчен електроинструмент, но за надеждна стабилност те изискват бетониране на поддържащи греди с дълбочина най-малко 50 cm.

Сглобяването се извършва в същата последователност, както във версията "балансираща люлка от дърво", а свързването на части се извършва с помощта на болтове или заваряване.

Препоръчва се металната люлка да се допълни с топли материали (пластмаса, шперплат) за подреждане на седалките.

Полученият детски балансьор за люлка на открито може да бъде покрит с бои и лакове и декориран с декоративни елементи.

балансираща люлка
направи

Детска балансираща люлка купи при изгодни условия и с бърза доставка в цяла Русия можете в нашата компания.